EN

Šťastie mi uniká pomedzi prsty

Agnes Martin-Lugand


Koniec je vždy aj začiatkom. Nový román bestsellerovej autorky Agnes Martin-Lugandovej.
Bohémske prostredie parížskej módy nie je dosť seriózne pre dievča z provinčného mestečka, a tak sa Iris stane úradníčkou v banke a zabezpečenou manželkou lekára. Jednotvárny život v malom meste ju ubíja a Iris čoraz častejšie myslí na svoj dávny sen – kresliť modely a vdýchnuť im život. Keď zistí, že manžel, vzorný a vážený pán doktor, nie je až taký vzorný a ich vzťah sa napokon rozpadá, Iris sa zrúti celý svet. Nové výzvy, noví ľudia a vzrušujúci život – to ju čaká vo vysnenom Paríži.

Informácie

Číslo dielu 5
Jazyk slovenčina
Originálny názov Entre mes mains le Bonheur se faufille
Pôvodný jazyk francúzština
Počet strán 312
EAN 9788056607664
Dátum vydania 23.11.2018
Vek od 18
Formát 115x185 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,36
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Bohémske prostredie parížskej módy nie je dosť seriózne pre dievča z provinčného mestečka, a tak sa Iris – presne podľa rodičovského scenára – stane úradníčkou v banke a zabezpečenou manželkou lekára. Nudná práca a jednotvárny život v malom meste ju ubíjajú a Iris čoraz častejšie myslí na svoj dávny sen – kresliť modely a vdýchnuť im život pomocou ihly a nití. Keď zistí, že manžel, vzorný a vážený pán doktor, nie je až taký vzorný a ich vzťah sa napokon rozpadá, Iris sa zrúti celý svet.

Nové výzvy, noví ľudia a vzrušujúci život – to ju čaká vo vysnenom Paríži, ktorý ju mal vyliečiť z traumy a pootvoriť jej dvierka do sveta módy, ktorý jej už v detstve učaroval.

Ďalšie tituly z rady "Romány Agnes Martin-Lugand"

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Agnes Martin-Lugand

Agnes Martin-Lugand

Agnès Martin-Lugand sa narodila v roku 1979 vo francúzskom prístavnom meste Saint-Malo. Predtým ako začala písať knihy, pracovala ako psychologička. Jej debutom bol román Šťastní ľudia čítajú a pijú kávu a v jej rodnom Francúzsku aj po celom svete zaznamenal veľký úspech. V slovenskom jazyku vyšli aj jej ďalšie romány, napríklad Smútok lásku neodplaví, Kvapka šťastia v rannej káve či Život je ľahký, nerob si starosti. Patrí medzi najúspešnejšie francúzske prozaičky, jej romány boli preložené do viac ako štrnástich jazykov a ich predaje prekročili hranicu dvoch miliónov kusov.
Zobraziť profil autora

Recenzia médii

precitane.sk - RECENZIA: Agnes Martin-Lugand

Hlavná hrdinka Iris si svoj život predstavovala úplne inak. Pod nátlakom zo strany rodičov sa v minulosti vzdala svojho veľkého sna – venovať sa naplno šitiu a stať sa súčasťou parížskeho módneho biznisu. A tak jej ostala len nudná práca v banke, stereotypný život, a nie celkom ideálne manželstvo s uznávaným miestnym lekárom Pierrom. Keď na povrch vyplávajú udalosti z minulosti, o ktorých nemala ...

vinlit.sk - Šťastie mi uniká pomedzi prsty

Predtým, ako som sa pustila do čítania najnovšej knihy francúzskej spisovateľky Agnes Martin-Lugand, začítala som sa na internete do recenzií na jej predošlé diela. Z pozitívnych reakcií čitateliek som bola príjemne prekvapená, nečakala som totiž, že by u nás na Slovensku, kde čitateľky vyhľadávajú skôr domácu tvorbu, bola Martin-Lugand taká známa a jej knihy také vyhľadávané. Po prečítaní jej nov...
NAPÍŠTE NÁM