EN

Nadácia

Isaac Asimov


Séria Nadácia je základným kameňom moderného sci-fi žánra a dnes je považovaná za klasiku svetovej literatúry.
Kultová sci-fi séria Nadácia vychádza v novom slovenskom preklade pri príležitosti stého výročia narodenia autora. Na začiatku tridsiateho milénia dosiahlo Impérium svoj vrchol. Rozpína sa do všetkých kútov galaxie a nikdy nebolo také mocné ako teraz. Len zakladateľ novej vednej disciplíny psychohistórie dokáže predvídať eminentný úpadok nasledovaný tridsiatimi tisícročiami chaosu a konfliktov.

Informácie

Číslo dielu 1
Jazyk slovenčina
Originálny názov The Foundation
Pôvodný jazyk angličtina
Séria Nadácia
Prekladateľ Patrick Frank
Počet strán 288
EAN 9788056616284
Dátum vydania 17.4.2020
Vek od 15
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,37
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Držiteľ ceny Hugo za najlepšiu žánrovú sériu všetkých čias. Kultová sci-fi séria Nadácia vychádza v novom slovenskom preklade pri príležitosti stého výročia narodenia autora Isaaca Asimova.

Na začiatku tridsiateho milénia dosiahlo Impérium svoj vrchol. Rozpína sa do všetkých kútov galaxie a nikdy nebolo také mocné ako teraz. Len zakladateľ novej vednej disciplíny psychohistórie dokáže predvídať eminentný úpadok nasledovaný tridsiatimi tisícročiami chaosu a konfliktov.

V snahe zachrániť vedomosti ľudstva a skrátiť obdobie chaosu na nevyhnutné minimum založí psychohistorik Hari Seldon na opustenej planéte na okraji známeho vesmíru maják nádeje pre budúce generácie. Toto útočisko pre tie najväčšie mozgy ľudstva nazve Nadácia.

Séria Nadácia je základným kameňom moderného sci-fi žánra a dnes je považovaná za klasiku svetovej literatúry. Isaac Asimov stvoril svet, v ktorom nastoľuje problémy aktuálne aj sedemdesiat rokov po prvom vydaní.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Ďalšie tituly z rady "Nadácia"

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Isaac Asimov

Isaac Asimov

Isaac Asimov je autor mnohých kultových diel sci-fi a fantasy literatúry. Venoval sa aj písaniu vedeckých publikácií. Medzi jeho naznámejšie diela patrí séria Nadácia či zbierka poviedok Ja, Robot. Je držiteľom ceny Hugo za najlepšiu žánrovú sériu všetkých čias. Bol členom a viceprezidentom Menza International a na jeho počesť po ňom pomenovali asteroid.
Zobraziť profil autora

Recenzia médii

scifi.sk - Asimovov Magnum opus

Je veľmi málo kníh, ktoré sa stanú legendami. Spomedzi všetkých vo fantastike vytŕča naozaj iba zopár a Nadácia od Isaaca Asimova je jednoznačne jedným z tých najdôležitejších stavebných kameňov modernej fantastiky. Osobne si myslím, že predstavovať tuzemskému čitateľovi toto veľdielo je ako nosiť drevo do lesa. Predsa len, od jeho prvého vydania uplynulo takmer osemdesiat rokov a celkovo vyšla v...

fantasyknihy.multiverzum.sk - Nadácia

Možno už viacero z vás počulo o známom a kultovom sci-fi diele Nadácia. Ak aj nie, určite vám bude známe meno Issac Asimov. Na svojom konte má diesatky diel, ako napríklad Séria o Galaktickej ríši, Fantastická cesta alebo aj Ja, robot. Prvá časť série s rovnomenným názvom ma rýchlo vtiahla do pútavého a dobre vymysleného sveta. Na príbehoch naozaj oceňujem, ak sa autor vyhrá s prostredím, histó...

kniznenovinky.sk - Lindeni vydáva slávnu sériu Nadácia

Je naozaj zvláštne, ba dokonca jedným zo zvláštnych čitateľských okamihov, držať po viac ako desaťročí v rukách Isaaca Asimova a jeho Nadáciu opäť. Kultovo známa sci-fi séria, bola len časťou životného diela amerického spisovateľa ruského pôvodu, na ktorého dielach boli postavené mnohé vízie svetov budúcnosti, príbehov, filmov a fantázie ľudí. Opäť sa ponoriť do príbehov, ktoré pozná každý správny...

medziknihami.dennikn.sk - Nadácia

Vedecká fantastika druhej polovice 20. storočia vzhliadala na svet z ramien obrov, medzi ktorých nepochybne patril aj Isaac Asimov. Znie to možno pateticky, ale naozaj existujú romány, ktoré môžeme považovať za piliere sci-fi a jedným z nich je určite Nadácia. Tento rok sme si pripomenuli sté výročie narodenia jej autora a nový slovenský preklad je skutočne dôstojnou oslavou tohto výročia. Na k...
NAPÍŠTE NÁM