EN

Návrat na ostrov lží

Michel Bussi


Říkali mu, že je sirotek. Ale on jim nikdy nevěřil.
Šestnáctiletý Colin Remy přišel v dětství za podivných okolností o rodiče. Nyní se vrací na místo, kde strávil raná léta svého života – ostrov Mornesey v Normandii. Ostrov opředený legendami o labyrintu podzemmích chodeb a slavném pokladu, který je útočištěm nejen pro turisty, ale také pro trestance starobylé věznice. Colin netuší, že na ostrově na něj namísto prázdninového dobrodružství číhá smrtelné nebezpečí. Čemu, a hlavně komu má věřit?

Informácie

Jazyk čeština
Prekladateľ Dana Melanová
Počet strán 360
EAN 9788026719014
Dátum vydania 12.11.2020
Vek od 18
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo MOTTO
Hmotnosť 0,539
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Nový román třetího nejprodávanějšího francouzského autora.

Šestnáctiletý Colin Remy přišel v dětství za podivných okolností o rodiče. Nyní se vrací na místo, kde strávil raná léta svého života – ostrov Mornesey v Normandii. Ostrov opředený legendami o labyrintu podzemních chodeb a slavném pokladu, který je útočištěm nejen pro turisty, ale také pro trestance starobylé věznice. Colin netuší, že na ostrově na něj namísto prázdninového dobrodružství číhá smrtelné nebezpečí. Čemu, a hlavně komu má věřit?

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Michel Bussi

Michel Bussi

Michel Bussi sa narodil 29. apríla 1965 v Louviers a pôsobí ako profesor geografie na univerzite v Rouene. Písať začal v deväťdesiatych rokoch. Svoj prvý román situoval do obdobia vylodenia v Normandii, no nezaujal a odmietlo ho hneď niekoľko vydavateľov. Bussi sa teda odmlčal. Napísal len zopár noviel a scenár, ale nič z toho nepublikoval. Trvalo desať rokov, kým prišiel s ďalšou knihou Code Lupin (Kód Lupin, 2006), v ktorej sa už priklonil k detektívnemu žánru. Tentoraz zožal úspech, dielo vydali, a to dokonca niekoľkokrát. Nasledovali ďalšie knihy tohto žánru, za ktoré získal niekoľko cien. V roku 2011 vyšiel jeho najoceňovanejší román Nymphéas noirs (Čierne lekná) a z lokálneho spisovateľa sa razom stal vychytený autor medzinárodnej úrovne. V roku 2012 vyšla jeho ďalšia kniha Un avion sans elle (Vážka), ktorá si získala mimoriadnu obľubu u francúzskych čitateľov a bola preložená do takmer tridsiatich jazykov. Bussiho knihy vyšli v celkovom náklade milióna výtlačkov. Podľa prieskumu denníka Le Figaro bol Bussi v roku 2016 druhým najčítanejším spisovateľom vo Francúzsku.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM