EN

Warhol: život v komikse

Adriano Barone


Andy Warhol bol ikonou svojich čias – bol nezameniteľný, originálny a rád rúcal konvencie. Vo svojej preslávenej Factory sa obklopoval tými najzaujímavejšími ľuďmi a žil bohémsky život superhviezdy. Bol posadnutý 15 minútami slávy a tvrdil, že raz ich bude môcť zažiť každý. Tento jedinečne spracovaný komiksový životopis vo forme rozhovoru so samotným kráľom pop-artu vám umožní nahliadnuť do jeho fascinujúceho sveta a preniesť sa do spoločnosti newyorskej umeleckej bohémy 60. a 70. rokov.

Informácie

Jazyk slovenčina
Originálny názov Street Art from Around the World
Pôvodný jazyk angličtina
Počet strán 224
EAN 9788056617168
Dátum vydania 29.5.2020
Vek od 18
Formát 210x297 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,73
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Andy Warhol bol ikonou svojich čias – bol nezameniteľný, originálny a rád rúcal konvencie. Vo svojej preslávenej Factory sa obklopoval tými najzaujímavejšími ľuďmi a žil bohémsky život superhviezdy. Bol posadnutý 15 minútami slávy a tvrdil, že raz ich bude môcť zažiť každý.

Ako by ale spätne hodnotil svoje pôsobenie? Obzeral by sa za svojou tvorbou s hrdosťou alebo ironickým úškľabkom?

Tento jedinečne spracovaný komiksový životopis vo forme rozhovoru so samotným kráľom pop-artu vám umožní nahliadnuť do jeho fascinujúceho sveta a preniesť sa do spoločnosti newyorskej umeleckej bohémy 60. a 70. rokov.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť

Recenzia médii

medziknihami.dennikn.sk - Warhol: život v komikse

Komiks je z povahy veci ideálne médium na šírenie informácií o umelcoch a výtvarnom umení. A Andy Warhol bol dokonalý adept na podobné dielo, preto môžeme s nadšením uvítať knihu Warhol: život v komikse, ktorá neprináša len životopisné údaje, zaujímavosti alebo klebety zo života génia pop artu. Ide aj o pozoruhodné vizuálne dielo, aké by nemalo ujsť pozornosti nielen fanúšikom umenia, no ani komik...
NAPÍŠTE NÁM