EN

Kroniky prachu

Lin Rina


Police v knižnici sú plné prachu, ale aj úžasných príbehov…
Šaty, plesy a hľadanie dokonalého manžela. Presne tak si Animantina matka predstavuje najbližšiu budúcnosť svojej dcéry. Lenže Animant tento svet pozlátky ani trochu nezaujíma. Najradšej sa pohybuje medzi knihami a realitu sa snaží od seba odohnať čo najďalej pomocou ostrých rečí a sarkazmu. Až kým jej jedného dňa nezaklope na dvere príležitosť, ktorá jej život prevráti naruby. Ponuke pracovať jeden mesiac v univerzitnej knižnici sa nedá odolať.

Informácie

Číslo dielu 1
Jazyk slovenčina
Originálny názov Animant Crumb´s Staubchronik
Pôvodný jazyk nemčina
Počet strán 552
EAN 9788056621783
Dátum vydania 7.5.2021
Vek od 14
Formát 145x205 mm
Vydavateľstvo COOBOO
Hmotnosť 0,71
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Police v knižnici sú plné prachu, ale aj úžasných príbehov…

Šaty, plesy a hľadanie dokonalého manžela. Presne tak si Animantina matka predstavuje najbližšiu budúcnosť svojej dcéry. Lenže Animant tento svet pozlátky ani trochu nezaujíma. Najradšej sa pohybuje medzi knihami a realitu sa snaží od seba odohnať čo najďalej pomocou ostrých rečí a sarkazmu.

Až kým jej jedného dňa nezaklope na dvere príležitosť, ktorá jej život prevráti naruby. Ponuke pracovať jeden mesiac v univerzitnej knižnici sa nedá odolať, a tak plná očakávaní opúšťa nudné provinčné mestečko a odchádza do Londýna.

Obklopená toľkými knihami sa len ťažko dokáže sústrediť na svoje pracovné povinnosti. Navyše jej už i tak rozptýlenú pozornosť narúša vedúci knihovník – najprotivnejší muž na svete.

Napriek tomu sa v nej začínajú prebúdzať city, ktoré nikdy predtým nepoznala. A ani tá najučenejšia kniha jej nedá odpoveď, ako si s nimi poradiť.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Ďalšie tituly z rady "Kroniky prachu"

Uživateľská recenzia

Lenka Strassburgerová
Keby to bol film, asi by som ho nedopozerala. Kniha je vsak az velmi dobre citatelna a ocarila ma ... vlastne celkom pohltila. Krasny pribeh o ludskosti, rebelii, o laske. Napisana v style danemu obdobiu vlastnom s dobre rozlozenou dejovou lininou a mnohymi otaznikmi, ktore vsak napriek prudko romantickemu zaveru, ostali tak trochu nezodpovedane a to ju robi este zaujimavejsou.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Lin Rina

Lin Rina

Lin Rina sa narodila v nemeckom Hagene a živí sa ako spisovateľka a ilustrátorka. Jej najznámejším románom je knihomoľská lahôdka Kroniky prachu. Najlepšie sa cíti s plnou šálkou čaju v ruke, zatúlaná do sveta fantázie. Keď Lin Rina píše, v hlave sa prenesie do iných svetov, časov aj vesmírov, rada zabŕdne aj do ilustrácie či kaligrafie, aj keď pri tom riskuje prsty zašpinené od atramentu. V bežnom živote sa venuje svojim dcéram a ich spoločným záľubám. Spolu s nimi a s manželom žije obklopená lesom.
Zobraziť profil autora

Recenzia médii

ll_booklover - Kroniky prachu

Kroniky prachu bola pre mňa jedna z najočakávanejších kníh tohto roku. Pokukovala som po nej odkedy obletela české bookstagramy a veľmi ma potešilo, že bola tento rok preložená aj do slovenčiny. Splnila však moje veľké očakávania? Ide o historický román, ktorého hlavnou hrdinkou je 19 ročná knihomoľka Animant a dej sa odohráva prevažne v Londýne v roku 1890. Animant nelákajú plesy, šaty a neus...
NAPÍŠTE NÁM