EN

Jako by se tu někdo snažil nevydat ani hlásku

John Irving


Příběh Jako by se tu někdo snažil nevydat ani hlásku byl původně součástí Irvingova románu pro dospělé Rok vdovou.
Příběh Jako by se tu někdo snažil nevydat ani hlásku byl původně součástí Irvingova románu pro dospělé Rok vdovou. Nyní v novém vydání vychází v knižní podobě a s půvabně hororovými ilustracemi Tatjany Hauptmanové, které perfektně dokreslují vyprávění o autorově synovi, jenž se, jako mnoho dětí, bojí znepokojivých nočních zvuků. 

Informácie

Jazyk čeština
Počet strán 32
EAN 9788075580245
Dátum vydania 3.11.2017
Vek od 10
Formát 180x198 mm
Vydavateľstvo Meander
Hmotnosť 0,23
Typ kniha
Väzba viazaná s papierovým poťahom bez laminác

"Také jste se už někdy probudili uprostřed noci a slyšeli podivné šramotění? Tiché zvuky, které vychází jakoby z podlahy, ze zdí, ze schodů? Zvuky, ze kterých vám strachy běhá mráz po zádech, ale zároveň je vám díky tomu, jak jsou tichoučké, jasné, že se ten tajuplný někdo snaží nevydat ani hlásku? Tak to se právě stalo Tomovi. A protože ho noční šramoty děsí, vzbudí tátu a začnou pátrat po tom, kdo je to uprostřed noci ruší. Zjistí na konci společného dobrodružství, kdo se to snaží nevydat ani hlásku? 

Příběh Jako by se tu někdo snažil nevydat ani hlásku byl původně součástí Irvingova románu pro dospělé Rok vdovou. Nyní v novém vydání vychází v knižní podobě a s půvabně hororovými ilustracemi Tatjany Hauptmanové, které perfektně dokreslují vyprávění o autorově synovi, jenž se, jako mnoho dětí, bojí znepokojivých nočních zvuků. "

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
John Irving

John Irving

John Irving sa narodil 2. marca 1942 v Exeteri, štát New Hampshire. Počas štúdií v Exeteri ho učil slávny presbyteriánsky teológ a románopisec Frederick Buechner a učiteľ George Bennett, ktorí mu neskôr pomohli dostať sa na kurz tvorivého písania v Iowe. Irving potom krátko študoval v Pittsburghu a promoval na univerzite v New Hampshire. V Iowe študoval po boku budúcich slávnych spisovateľov – Gail Godwinovej, Johna Caseyho a Donalda Hendrieho Jr. Učil ho aj slávny Kurt Vonnegut Jr. Ako univerzitný profesor prednášal anglickú literatúru 19. storočia na Mount Holyoke College v Massachusetts. Jeho prvé tri knihy nespôsobili veľký rozruch, až jeho štvrtá kniha – Svet podľa Garpa – vydaná v roku 1978 mu priniesla obrovský úspech a vyniesla ho do rebríčka úspešných amerických spisovateľov. Popri písaní pracoval aj ako tréner zápasenia (vo Vermonte). V roku 2001 bol zvolený za člena Americkej akadémie pre umenie a literatúru. Takmer všetkými knihami Johna Irvinga prestupuje jeho vášnivý vzťah k zápaseniu. Sám sa počas dvadsiatich rokov zúčastňoval rôznych zápasníckych súťaží. Celých 24 rokov pôsobil ako rozhodca a nakoniec sa stal aj zápasníckym trénerom. Mnohé jeho diela boli sfilmované (Svet podľa Garpa, Pravidlá muštárne, Dvere v podlahe). Za scenár k filmu Pravidlá muštárne získal Oscara. Svoj prvý román Setting Free the Bears (Ako oslobodiť medvede) napísal ako dvadsaťpäťročný, čo je dôkazom jeho geniality. Použil v ňom svoje osobné skúsenosti zo štúdia vo Viedni a priniesol veľmi pôsobivý netradičný pohľad na vojnové udalosti cez prizmu osobnej tragédie dvoch mladíkov – viedenských študentov.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM