EN

Dedkov ostrov

Benji Davies


Dojemná a krásne ilustrovaná kniha pre najmenších čitateľov.
Syd mal rád svojho dedka a dedko zas svojho vnúčika Syda. Navždy. Nikto a nič to nezmení. Jemný pestrofarebný príbeh o tom, že ľudia, ktorých ľúbime, ostávajú blízko nás – v našom srdci, hoci sa nám zdá, že odišli veľmi, veľmi ďaleko.

Informácie

Ilustrátor Benji Davies
Jazyk slovenčina
Originálny názov Grandad´s Island
Pôvodný jazyk angličtina
Prekladateľ Magdaléna Poppelková
Počet strán 32
EAN 9788056620861
Dátum vydania 4.6.2021
Vek od 3
Formát 278x245 mm
Vydavateľstvo ALBATROS
Edícia Picture book
Hmotnosť 0,473
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Syd mal rád svojho dedka a dedko zas svojho vnúčika Syda.

Navždy. Nikto a nič to nezmení.

Jemný pestrofarebný príbeh o tom, že ľudia, ktorých ľúbime, ostávajú blízko nás – v našom srdci, hoci sa nám zdá, že odišli veľmi, veľmi ďaleko.

Obrázky z tejto knižky boli v roku 2019 vystavené na Bienále ilustrácií Bratislava, najväčšej svetovej výstave detskej ilustrácie.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Ďalšie tituly z rady "Picturebook Benji Davies"

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Benji Davies

Benji Davies

Benji Davies je ilustrátor, autor a animátor. Vyštudoval animáciu na univerzite, kde sa okrem iného naučil rozprávať príbehy pomocou obrázkov. Vo svojich dielach sa snaží zachytiť pocit byť dieťaťom. Za svoj debut Búrka a veľryba získal ocenenie Oscar’s Book Prize a Dutch Picture Book 2017. Úspech medzi čitateľmi aj odborníkmi zaznamenal aj svojou druhou knižkou Dedkov ostrov. Tá získala ocenenia ako AOI World Illustration Awards či Sainsbury’s Children’s Book Award. Jeho knihy boli preložené do takmer 40 jazykov a predali sa z nich milióny výtlačkov. Benji žije v Londýne s manželkou a dcérkou.
Zobraziť profil autora

Recenzia médii

dotkine_knizky - Dedkov ostrov

Spisovateľa Benjiho Daviesa poznáte ako tvorcu populárnych príbehov Búrka a veľryba. Tento rok prinieslo na knižný trh vydavateľstvo Albatros jeho ďalšiu populárnu knižočku Dedkov ostrov v slovenčine. Raz išiel Syd na obyčajnú návštevu ku dedkovi. Keď si už myslel, že nie je doma, zrazu ho dedo zavolal do podkrovia, kde mu ukázal kovové dvere. Tieto dvere sú akýmsi pomyselným mostom medzi reál...
NAPÍŠTE NÁM