EN

Maľovaná príroda - Tvary a vzory v prírode

Jana Sedláčková, Štěpánka Sekaninová


Zastavte sa na chvíľu a rozhliadnite sa okolo seba. Príroda obdarila každú rastlinu, živočícha i kamienok mnohými tvarmi a vzormi. Na zemi, pod zemou, pod hladinou mora sa to hemží vlnkami, bodkami, prúžkami, šibalskými krúžkami a kučeravými špirálami. Aj ten najnenápadnejší vzor má v prírode svoje miesto a dôvod. Maskované vzory pomáhajú živočíchom bezpečne splynúť s okolím, tie nápadnejšie zabodujú počas pytačiek alebo pri strašení votrelca. Aké úžasné tvary a vzory ste už objavili vo svojom okolí?

Informácie

Jazyk slovenčina
Originálny názov Malovaná příroda. Tvary a vzory v přírodě
Pôvodný jazyk čeština
Prekladateľ Sabína Košibová
Počet strán 32
EAN 9788000063065
Dátum vydania 1.10.2021
Vek od 6
Formát 240x320 mm
Vydavateľstvo ALBATROS
Hmotnosť 0,572
Typ kniha
Väzba viazaná s papierovým poťahom bez laminác

Zastavte sa na chvíľu a rozhliadnite sa okolo seba. Možno, že zahliadnete, ako malá bodkovaná lienka roztvorila svoje krovky a zo zubatého listu púpavy odletela do neďalekej záhrady, z ktorej práve vykukujú srdcovité hlavičky jahôd. A cez špicaté ježie pichliače sa k nim čulo šinie slimák aj so svojou okrúhlou špirálovitou ulitou...

Nielen týmito, ale aj mnohými ďalšími tvarmi a vzormi obdarila príroda každú rastlinu, živočícha i kamienok. Na zemi, pod zemou, dokonca hlboko pod temnou hladinou mora sa to hemží vlnkami, bodkami, prúžkami, šibalskými krúžkami, kučeravými špirálami a zložito rozvetvenými vzormi. Aj ten najnenápadnejší má pritom v prírode svoje miesto a dôvod.

Maskované vzory pomáhajú živočíchom bezpečne splynúť s okolím, tie nápadnejšie zase zabodujú počas pytačiek alebo pri strašení votrelca. Aké úžasné tvary a vzory ste už objavili vo svojom okolí?

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Štěpánka Sekaninová

Štěpánka Sekaninová

Vyštudovala Český jazyk a históriu a knihy miluje odmalička. Už počas štúdií začala pracovať pre brnenskú televíziu ako redaktorka, neskôr sa presunula bližšie k tvorbe a pracovala ako dramaturgička detských programov. Celý život ju to však ťahalo ku knihám a dnes je nielen autorkou, ale aj literárnou redaktorkou.
Zobraziť profil autora

Recenzia médii

dotkine_knizky - Tvary a vzory v prírode

Tak, ako prvé dve knihy, je aj táto plná nádherných farieb a rozmanitých akvarelových ilustrácií, ktoré vytvorila talentovaná česká umelkyňa Magdaléna Konečná. Na texte sa podieľali opäť dve dámy Janka Sedláčková a Štěpánka Sekaninová. Už podľa názvu na obálke knihy určite tušíte, že sa v nej ukrývajú rôznorodé vzory a tvary, ktoré nájdete len a len v prírode - v rastlinnej a zvieracej ríši. Preve...
NAPÍŠTE NÁM