EN

Vzrušujúce časy

Naoise Dolan


Odvážny román o mileniáloch, ktorý spája žiarlivosť a posadnutosť, lásku, sex a internet.
AVA pracuje v Hongkongu ako učiteľka angličtiny a hľadá šťastie, ktoré v Írsku nenašla. JULIAN je bankár, ktorý Ave predstaví luxusný život. Dovolí mu za všetko platiť, nadviaže s ním sexuálny vzťah a keď sa Julian vráti do Londýna, Ava zostane v jeho byte. Vtedy spoznáva EDITH, ktorá ju vodí do divadla a obdarúva kvetmi. Ava predstiera, že Julian je len spolubývajúci, takže keď sa vráti späť, musí sa rozhodnúť: ostane s Julianom, s ktorým bol jej život jednoduchší, alebo skočí do neznáma s Edith?

Informácie

Jazyk slovenčina
Prekladateľ Ivana Cingelová
Počet strán 304
EAN 9788056635032
Dátum vydania 18.8.2023
Vek od 18
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,3
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená s chlopňami

AVA sa presťahovala z Dublinu do Hongkongu, aby našla šťastie, ale zatiaľ sa jej veľmi nedarí. Cez deň pracuje ako učiteľka angličtiny pre bohaté deti a po nociach sa snaží vyhýbať nepríjemným spolubývajúcim v stiesnenom byte.

JULIAN je vtipný britský bankár, ktorý Ave predstaví honosný život, aký by si so svojím skromným platom nemohla dovoliť. Ava ignoruje svoje feministické sklony a inštinkty, nasťahuje sa k Julianovi, dovolí mu kupovať jej oblečenie a nakoniec s ním nadviaže sexuálny vzťah. Keď Juliana zavedie práca späť do Londýna, ona zostáva v jeho byte v Hongkongu a netuší, ako sa ich vzťah vyvinie.

Vtedy sa na scéne zjaví EDITH – pozoruhodná a ambiciózna právnička narodená v Hongkongu. Vodí Avu do divadla a necháva jej na chodbe tulipány. Ava chce byť ňou – a s ňou. Predstiera, že Julian je len spolubývajúci, ktorý je pracovne mimo mesta. Keď jej Julian oznámi, že sa vracia do Hongkongu, ocitne sa na rázcestí.

Má sa vrátiť k Julianovi, s ktorým bol jej život jednoduchší a kompatibilný, alebo skočiť do neznáma s Edith?

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Naoise Dolan

Naoise Dolan

Naoise Dolan je írska spisovateľka narodená v Dubline. Jej debutový román Vzrušujúce časy sa stal bestsellerom novín Sunday Times a bol preložený do mnohých jazykov, v hre je aj jeho televízne spracovanie. V roku 2021 získala Hawthorndenovu cenu a nominovali ju na ďalšie ceny, vrátane britskej literárnej ceny pre ženské autorky Women's Prize for Fiction, ceny Dylan Thomas Prize a ocenenia pre mladých spisovateľov The Sunday Times Young Writer of the Year Award. V súčasnosti žije v Berlíne.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM