EN

Hora v mori

Ray Nayler


Keď objavia vysokointeligentný druh chobotnice, začne boj o ovládnutie sveta.
Morská biologička Ha Nguyenová dostane ponuku vycestovať na odľahlé súostrovie, kde objavili vysoko inteligentný druh chobotnice. Nadnárodná technologická spoločnosť, ktorá je známa prelomovou prácou v oblasti umelej inteligencie, zo súostrovia evakuuje obyvateľstvo a uzavrie ho pred svetom. Chobotnice sú totiž kľúčom k bezprecedentným objavom a ten, kto dokáže využiť ich pokroky, môže získať obrovské bohatstvo a moc. No nikto sa zatiaľ neopýtal chobotníc, čo si o tom myslia. A čo plánujú urobiť.

Informácie

Jazyk slovenčina
Prekladateľ Michal Jedinák
Počet strán 408
EAN 9788056637012
Dátum vydania 3.11.2023
Vek od 18
Formát 145x230 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,66
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom a prebalom

Keď ľudstvo objaví inteligentný svet chobotníc s vlastným jazykom a kultúrou, odpáli globálny boj o ovládnutie budúcnosti.

Morská biologička Ha Nguyenová dostane ponuku vycestovať na odľahlé súostrovie, kde objavili vysoko inteligentný a nebezpečný druh chobotnice. Súostrovie kúpi nadnárodná technologická spoločnosť, ktorá je známa prelomovou prácou v oblasti umelej inteligencie. Evakuuje z neho obyvateľstvo a uzavrie ho pred svetom, aby sa doktorka Nguyenová mohla sústrediť na prácu. V stávke je totiž veľa – chobotnice sú kľúčom k bezprecedentným objavom v oblasti mimoľudskej inteligencie a ten, kto dokáže využiť ich pokroky, môže získať obrovské bohatstvo a moc.

No nikto sa zatiaľ neopýtal chobotníc, čo si o tom myslia. A čo plánujú urobiť...

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Ray Nayler

Ray Nayler

Ray Nayler, ktorého Locus Online označil za „jedného z nastupujúcich majstrov krátkej fantastiky“, je autorom kritikou oceňovaných poviedok, ktoré vyšli v mnohých časopisoch a antológiách. Takmer polovicu svojho života žil a pracoval mimo Spojených štátov v zahraničnej službe a v Mierových zboroch, a takisto pôsobil ako úradník pre životné prostredie, vedu, technológie a zdravie na konzuláte USA v Hočiminovom Meste. V súčasnosti pracuje ako medzinárodný poradca Úradu národných morských rezervácií v Národnom úrade pre oceány a atmosféru.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM