EN

Quentin o Tarantinovi

Amazing Améziane


Život a filmografia Quentina Tarantina v komikse!
240 strán komiksu, v ktorom odhalíte, ako sa malý chlapec, samouk posadnutý filmami, stal jedným z najväčších režisérov týchto čias. 9 filmov počas 30 rokov kariéry, ktoré navždy zmenili filmový svet. Tarantinove filmy sa stali samostatným žánrom a on jeho zosobnením. Na otázku, či sa dá vytvoriť veľké umenie z populárneho umenia, ba dokonca z druhotriednych filmov, Quentin odpovedá: „Pohodlne sa usaďte, motherf***, a sledujte ma.“

Informácie

Jazyk slovenčina
Prekladateľ Katarína Kvoriaková
Počet strán 240
EAN 9788056636466
Dátum vydania 20.10.2023
Vek od 18
Formát 215x285 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 1,1
Typ kniha
Väzba mäkké dosky z kartónu

Čítanie tejto knihy môže istú dobu vyvolávať neodolateľnú chuť sledovať filmy Quentina Tarantina a špagety westerny. Ak ste už videli Pulp Fiction viac ako desaťkrát a chcete sa naň znovu vrhnúť, vydavateľstvo ani autor za to nenesú žiadnu zodpovednosť.

240 strán komiksu, v ktorom odhalíte, ako sa malý chlapec, samouk posadnutý filmami, stal jedným z najväčších režisérov týchto čias.

9 filmov počas 30 rokov kariéry, ktoré navždy zmenili filmový svet. Tarantinove filmy sa stali samostatným žánrom a on jeho zosobnením. Na otázku, či sa dá vytvoriť veľké umenie z populárneho umenia, ba dokonca z druhotriednych filmov, Quentin odpovedá: „Pohodlne sa usaďte, motherf***, a sledujte ma.“

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Amazing Améziane

Amazing Améziane

Améziane Hammouche se narodil na začátku 70. let a vyrůstal na komiksech Franka Millera a Billa Sienkiewicze, na filmech Bruce Leeho a Sergia Leoneho a za stálého doprovodu soulových rytmů. Pod těmito vlivy se rozhodl, že se bude věnovat komiksu. Amazing se z Amého stal poté, co během půl roku napsal svůj první komiks: 180stránkovou detektivku Bagman. Nyní Amé pracuje na vlastních projektech pro americký trh a na grafických románech podle scénáře Sybille Titeux de la Croix (Muhammad Ali – do 7 jazyků přeložený bestseller dle New York Times). První částí jeho komiksové filmové trilogie (CINÉ TRILOGY) je Martin Scorsese a druhou Tarantino o Quentinovi. V roce 2023 vyjde třetí část. Komiks Nazi Killers (Zabijáci nacistů) je skutečným příběhem jednotky zformované v Anglii, který se objevil v Hanebných panchartech a ve slavném filmu Tucet špinavců. Zabijáci nacistů vyjdou česky na začátku roku 2024.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM