EN

Hyperion

Dan Simmons


Kultová vesmírna opera, jedna z najdôležitejších sci-fi ság histórie.
Na planéte Hyperion, za hranicami vplyvu zákonov Hegemónie človeka, číha hrozivý tvor menom Rapír. Niektorí ho uctievajú, iní sa ho desia a ďalší ho chcú zničiť. Rapír vyčkáva v Údolí Hrobiek času, kde sa zlovestné monumenty hýbu proti prúdu času. V predvečer armagedonu sa sedem pútnikov vydáva na poslednú cestu na Hyperion hľadať odpovede na nevyriešené hádanky vlastných životov. Každý z nich si nesie zúfalú nádej a strašné tajomstvo. A jeden z nich môže mať v rukách osud celého ľudstva.

Informácie

Číslo dielu 1
Jazyk slovenčina
Séria Hyperion
Počet strán 456
EAN 9788056639122
Dátum vydania 12.4.2024
Vek od 18
Formát 160x230 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,79
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom a prebalom

Kultová vesmírna opera, jedna z najdôležitejších sci-fi ság histórie.

Na planéte Hyperion, za hranicami vplyvu zákonov Hegemónie človeka, číha hrozivý tvor menom Rapír. Niektorí ho uctievajú, iní sa ho desia a ďalší sa zaprisahali, že ho zničia. Rapír vyčkáva v Údolí Hrobiek času, kde sa zlovestné monumenty hýbu proti prúdu času.

V predvečer armagedonu, zatiaľ čo sa celá galaxia pripravuje na vojnu, sa sedem pútnikov vydáva na poslednú cestu na Hyperion hľadať odpovede na nevyriešené hádanky vlastných životov. Každý z nich si nesie zúfalú nádej a strašné tajomstvo. A jeden z nich môže mať v rukách osud celého ľudstva.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Dan Simmons

Dan Simmons

Dan Simmons sa narodil v štáte Illionis v Spojených štátoch. V roku 1971 získal magisterský titul z pedagogiky na Washingtonskej univerzite v St. Louis. Potom pracoval osemnásť rokov ako učiteľ na rôznych základných školách, získal niekoľko ocenení od Coloradskej vzdelávacej spoločnosti a bol finalistom coloradskej súťaže o učiteľa roka. Prvý uverejnený príbeh napísal v roku 1982 a od roku 1987 sa naplno venuje písaniu. Je jedným z mála spisovateľov, ktorí píšu diela rôznych žánrov of fantasy a sci-fi cez horor, napätie až po literárnu fikciu. Jeho knihy vyšli v mnohých prekladoch. Bol niekoľkokrát nominovaný na cenu Hugo Awards a v roku 1990 ju za román Hyperion aj získal.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM