EN

Strom prianí

Katherine Applegateová


Poetický príbeh o sile priateľstva, ktoré nepozná hranice, o súdržnosti a tolerancii.
Červený je dub. Nehybne stojí dvesto rokov a v jeho dutinách bývajú veveričky, vačice, skunky a dokonca aj jeho kamoška vrana Bongo. Spolu sa usilujú, aby v ich štvrti vládol pokoj a radosť. Prvého mája mu ľudia na konáre priväzujú kúsky látky so svojimi želaniami. A on, strom prianí, citlivo počúva ich príbehy. Raz mu však ktosi na kmeň vyryje slovo ODÍĎ. Jedno slovo a toľko nenávisti. No voči komu? Staručkému dubu alebo novým susedom, ktorí sa ničím neprevinili, len nespĺňajú predstavy iných?

Informácie

Jazyk slovenčina
Originálny názov Wishtree
Pôvodný jazyk angličtina
Počet strán 240
EAN 9788056612644
Dátum vydania 27.9.2019
Vek od 9
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo ALBATROS
Hmotnosť 0,35
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Áno, aj stromy rozprávajú. Nevedia síce hovoriť vtipy, ale s príbehmi im to ide...

Červený je dub. Nehybne stojí dvesto rokov a v jeho dutinách bývajú veveričky, vačice, skunky a dokonca aj jeho kamoška vrana Bongo. Spolu sa usilujú, aby v ich štvrti vládol pokoj a radosť.

Prvého mája mu ľudia na konáre priväzujú kúsky látky so svojimi želaniami. A on, strom prianí, citlivo počúva ich príbehy.

Raz mu však ktosi na kmeň vyryje slovo ODÍĎ. Jedno slovo a toľko nenávisti. No voči komu? Staručkému dubu alebo novým susedom, ktorí sa ničím neprevinili, len nespĺňajú predstavy iných?

Zvieratká majú čo robiť, aby zachránili dub a pomohli napraviť zničené ľudské vzťahy.

Poetický príbeh o sile priateľstva, ktoré nepozná hranice, o súdržnosti a tolerancii. O tom, čo všetci v dnešnej dobe tak veľmi potrebujeme, či už sme deti, alebo dospeláci.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Katherine Applegateová

Katherine Applegateová

Katherine Applegateová je bestsellerová autorka kníh pre deti a mládež. Jej kniha Jediný Ivan svojho druhu získala cenu Newbery Medal a bola adaptovaná na film spoločnosťou Disney. Napísala desiatky kníh, jej najobľúbenejším žánrom je sci-fi, fantasy a dobrodružné romány, mnohé jej knihy získali ocenenia a valcovali rebríčky predajnosti. Ako scenáristka sa podieľala na seriály Sweet Valley Twins.
Zobraziť profil autora

Recenzia médii

Arvonkine knihy - Strom prianí

V tejto knihe je ukrytý krásny príbeh, ktorý rozpráva strom. Áno, strom a áno, rozpráva, lebo stromy rozprávať vedia, len sa tým veľmi nechvália ľuďom. Strom, ktorý sa volá Červený a je domovom pre rôzne zvieratká. Pre veveričky, ktorých mená sú citoslovcia, vačice, ktoré sa volajú podľa toho, čoho sa boja, skunky, ktoré mená dostali podľa ich obľúbenej vône, sovy so svojimi obyčajnými nudnými men...
NAPÍŠTE NÁM