EN

Boží bojovníci

Andrzej Sapkowski


Druhý diel historicko-fantastickej série od Andrzeja Sapkowského.
Roku Pána 1427 sa husitskí heretici usadili v Prahe, odkiaľ pokračujú v boji proti mocným silám Rímskeho pápeža. Nie je to len odboj proti duchovenstvu, ale aj proti šľachte, ktorá sa neváha postaviť do šíkov za cirkev. Vojna však čoraz rýchlejšie pohlcuje srdce Európy. Reinmar sa pustil do nebezpečnej hry, na ktorej konci chce dosiahnuť svoju odvetu. Lenže osud má s ním iné plány.

Informácie

Číslo dielu 2
Jazyk slovenčina
Originálny názov Boży bojownicy, Trylogia husycka 2
Pôvodný jazyk poľština
Počet strán 576
EAN 9788056615232
Dátum vydania 31.1.2020
Vek od 15
Formát 145x205 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,9
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Boží bojovníci sú druhý diel historicko-fantastickej série Husitská trilógia od najúspešnejšieho poľského autora súčasnosti Andrzeja Sapkowského.

Roku Pána 1427 sa husitskí heretici usadili v Prahe, odkiaľ pokračujú v boji proti mocným silám Rímskeho pápeža. Nie je to len odboj proti duchovenstvu, ale aj proti šľachte, ktorá sa neváha postaviť do šíkov za cirkev. Husitskí velitelia musia vzkriesiť dávnu sieť špehov, aby sa dokázali pripraviť na nadchádzajúci boj o Sliezsko. Vojna však čoraz rýchlejšie pohlcuje srdce Európy. Hrôzy vojny udupávajú Reinmarove sny aj svetonázor. Pustil sa totiž do nebezpečnej hry, na ktorej konci chce dosiahnuť svoju odvetu. Lenže osud má s ním iné plány a Reinmar sa bude musieť rozhodnúť medzi vecou, za ktorú bojuje, a láskou, ktorá ho ženie vpred.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Ďalšie tituly z rady "Husitská trilógia"

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Andrzej Sapkowski

Andrzej Sapkowski

Andrzej Sapkowski patrí medzi najznámejších poľských spisovateľov. Svetovú slávu získal fantastickými poviedkami o bielovlasom zaklínačovi Geraltovi z Rivie. Prvú z nich publikoval časopisecky v roku 1986. Vznikla z nich Sága o Zaklínačovi, pozostáva z poviedkových zbierok Posledné želanie a Meč osudu a z románov Krv elfov, Čas opovrhnutia, Krst ohňom, Veža lastovičky, Pani Jazera a Búrková sezóna. Za svoje opus magnum považuje historickú fantasy Husitská trilógia, ktorá sa odohráva v Česku a Sliezsku počas husitských bojov.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM