EN

Václav IV. - záhady a mysteria

Vladimír Liška


Kontroverzní panovník ve složité době.
Příběh dramatického období českých dějin a českého krále, který se ujal vlády ve velice složité době. Zemřel za dramatických okolností husitského převratu v Praze, který je českými historiky pokládán za prolog k dlouhotrvajícím husitským válkám, jež České království přivedly až na pokraj v chaosu. Z něj už existovalo jen jediné východisko – za každou cenu dosáhnout smíru mezi husity a jejich katolickými odpůrci.

Informácie

Jazyk čeština
Počet strán 224
EAN 9788075975027
Dátum vydania 22.8.2019
Vek od 15
Formát 145x205 mm
Vydavateľstvo XYZ
Hmotnosť 0,35
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Od úmrtí českého panovníka Václava IV. (1361–1419) nás letos dělí přesně 600 let.

Publikace předkládá poutavý příběh dramatického období českých dějin a českého krále, který se ujal vlády ve velice složité době.

Zemřel za dramatických okolností husitského převratu v Praze, který je českými historiky pokládán za prolog k dlouhotrvajícím husitským válkám, jež České království po čtrnácti letech přivedly až na pokraj hospodářské katastrofy, neboť země rozvrácená vnitřními mocenskými zápasy i zahraničními vojenskými intervencemi se ocitla v chaosu. Z něj už existovalo jen jediné východisko – za každou cenu dosáhnout smíru mezi husity a jejich katolickými odpůrci.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Vladimír Liška

Vladimír Liška

Vladimír Liška je popredný český záhadológ, publicista a spisovateľ. Vyštudoval Pedagogickú fakultu na Karlovej univerzite. Patrí k zakladateľom archeoastronautickej asociácie, ktorá sa zameriava na propagáciu paleoastronautiky, ufológie, parapsychológie, psychotriniky a riešení historických záhad. Od roku 2001 sa venuje publicistike, je autorom viac ako 30 kníh. V slovenskom jazyku vyšla jeho kniha Mária Terézia: Najmocnejšia panovníčka Európy.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM