EN

Šedé eminence evropských dějin

Vladimír Liška


Patnáct jmen, která změnila dějiny
Role šedých eminencí je často nejen opomíjena, ale i nedoceněna. Tyto osobnosti stojí v pozadí politického a společenského dění a disponují možnostmi rozhodovat o důležitých otázkách, mnohdy mají ve svých rukou osudy národů. S jejich jmény se pojí dobro i zlo, často dokonce obojí, neboť se většinou jednalo o vcelku kontroverzní osobnosti. Tak už to bývá – dějiny totiž nelze nahlížet skrze černobílé prizma a pro šedé eminence to platí dvojnásob.

Informácie

Jazyk čeština
Počet strán 208
EAN 9788075973757
Dátum vydania 21.3.2019
Vek od 15
Formát 145x205 mm
Vydavateľstvo XYZ
Hmotnosť 0,391
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Role tzv. šedých eminencí je v dějinách často nejen opomíjena, ale i nedoceněna, ačkoli je zpravidla jen dočasná. Tyto osobnosti obvykle stojí v pozadí politického a společenského dění, avšak navzdory tomu disponují možnostmi rozhodovat o důležitých otázkách, mnohdy mají ve svých rukou osudy celých národů.

Tato kniha nabízí zúžený výběr historických postav, které na sebe v běhu dějin výrazně upozornily právě tím, že se staly šedými eminencemi, a pro svá životní dramata, která díky tomu prožily, se jejich jména trvale zapsala do historické paměti. S jejich jmény se pojí dobro i zlo, často dokonce obojí, neboť se většinou jednalo o vcelku kontroverzní osobnosti. Tak už to bývá – dějiny totiž nelze nahlížet skrze černobílé prizma a pro ty osobnosti, jež je pomáhaly spoluvytvářet, to platí dvojnásob. Z jejich životních osudů můžeme dnes čerpat jisté poučení, neboť poučení z dějin nám i v současnosti často chybí…

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Vladimír Liška

Vladimír Liška

Vladimír Liška je popredný český záhadológ, publicista a spisovateľ. Vyštudoval Pedagogickú fakultu na Karlovej univerzite. Patrí k zakladateľom archeoastronautickej asociácie, ktorá sa zameriava na propagáciu paleoastronautiky, ufológie, parapsychológie, psychotriniky a riešení historických záhad. Od roku 2001 sa venuje publicistike, je autorom viac ako 30 kníh. V slovenskom jazyku vyšla jeho kniha Mária Terézia: Najmocnejšia panovníčka Európy.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM