EN

Tento rok som nič nezjedol

Samuel Pollen


Nezabudnuteľný a silný román o boji s anorexiou.
Max sa rozpráva len s Anou. Každý deň jej píše listy a myslí si, že nikoho iného na svete nemá. Mama mu na tanier neustále kydá kalorické bomby a brat na neho nemá čas. Max sa zmieta uprostred rodinnej krízy a Ana ho rýchlo presvedčí, že sa bude cítiť lepšie, len ak toho zje čo najmenej. Max pomaly stráca nielen samého seba. Keď mu brat na Vianoce podaruje kešku, ktorú Max ukryje do neďalekého lesa, nájde v nej odkaz od E. Kto to môže byť? Je to niekto, kto ho zachráni?

Informácie

Jazyk slovenčina
Originálny názov The Year I didn't Eat
Pôvodný jazyk angličtina
Prekladateľ Marek Bunda
Počet strán 304
EAN 9788056629703
Dátum vydania 26.8.2022
Vek od 13
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo COOBOO
Hmotnosť 0,3
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená

Najlepšia kniha roku 2020 podľa ocenenia Lancashire Book of the Year, ktoré udeľuje výhradne porota detských a mladých čitateľov.

„Niekedy takmer dokážem predstierať, že sa absolútne nič nedeje.“

Max má štrnásť a rozpráva sa len s Anou. Každý deň jej píše listy a je presvedčený, že nikoho iného na svete nemá. Mama mu neustále na tanier kydá kalorické bomby a brat na neho nemá čas. Max sa zmieta uprostred rodinnej krízy a Ana ho rýchlo presvedčí, že za všetko môže on. A vraj sa bude cítiť lepšie, len ak toho zje čo najmenej. Max pomaly stráca nielen samého seba.

Keď mu však brat na Vianoce podaruje kešku, ktorú Max ukryje do neďalekého lesa, v jeho živote sa niečo zmení. V keške nájde odkaz od E. Kto to môže byť? Snáď si z neho nestrieľa spolužiačka Evie? Je to snáď niekto, kto ho zachráni?

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť

Recenzia médii

ll_booklover - Tento rok som nič nezjedol

Úprimne o tejto knihe som ani netušila, že vychádza a keďže som ju ani na bookstagrame veľmi nevidela, s radosťou vám o nej poviem viac. Rozpráva príbeh o dospievajúcom 14 ročnom chalanovi Maxovi, ktorý čelí zvyčajným problémom mladého človeka. Okrem toho však Max trpí na anorexiu. Dozvedáme sa o tom, ako porucha príjmu potravy ovplyvňuje jeho každodenný život, myšlienky, správanie, vzťahy a ti...

knihomolky.wordpress.com - Tento rok som nič nezjedol

Max má štrnásť rokov, túži sa stať zoológom a nedávno mu diagnostikovali anorexiu. Má pocit, že mu nik nerozumie, že všetkých okolo seba stráca, nedokáže sa im pozrieť do očí. Jediná, s kým sa o tom môže porozprávať, je Ana. Jej píše listy, aby sa vyrozprával. Ona sa jemu zase prihovára a odrádza ho od toho, aby niečo zjedol, aby si premyslel, koľko toho môže zjesť… Na Vianoce dostane od svojho...
NAPÍŠTE NÁM