EN

Molekula šťastia

Daniel Z. Lieberman


Ako jedna chemická látka v mozgu podnecuje lásku, sex a kreativitu.
Prečo sme posadnutí vecami, ktoré chceme a prestanú nás zaujímať vo chvíli, keď ich dosiahneme? Prečo je závislosť „absolútne logická“ pre závislého? Odpoveďou na tieto a mnohé ďalšie otázky je jedno slovo: dopamín. Dopamín je chemická látka, ktorá si vždy pýta viac – viac vecí, viac podnetov, viac prekvapení. Pri honbe za týmto všetkým nás neodrádzajú emócie, strach ani morálka. Dopamín je dôvodom, prečo hľadáme a uspejeme, prečo objavujeme a prosperujeme. Ale aj prečo hazardujeme a mrháme.

Informácie

Jazyk slovenčina
Prekladateľ Nikoleta Račková
Počet strán 296
EAN 9788056629239
Dátum vydania 12.8.2022
Vek od 15
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,46
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Prečo sme posadnutí vecami, ktoré chceme a prestanú nás zaujímať vo chvíli, keď ich dosiahneme?

Prečo je závislosť „absolútne logická“ pre závislého?

Prečo sa zamilovanosť tak rýchlo dokáže zmeniť z vášne na nezáujem?

Odpoveďou na tieto a mnohé ďalšie otázky je jedno slovo: dopamín. Dopamín je chemická látka, ktorá si vždy pýta viac – viac vecí, viac podnetov, viac prekvapení. Pri honbe za týmto všetkým nás neodrádzajú emócie, strach ani morálka. Dopamín je dôvodom, prečo hľadáme a uspejeme, prečo objavujeme a prosperujeme. Ale aj prečo hazardujeme a mrháme.

Autori v tejto knihe na jasných príkladoch vysvetľujú pôsobenie dopamínu a objasňujú aj na prvý pohľad nesúvisiace aspekty správania.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť

Recenzia médii

dennycita - Molekula šťastia

Moji knihokoli a knihomolky, ja som si knihu "Molekula šťastia" zamilovala. Takže sa priprav na ódu o tejto knihe, ktorá je z kategórie náučné a ja ju radím medzi moje top knihy roka 2022. Táto útla kniha v sebe ukrýva tajomstvo jednej chemickej látky, ktorú má v sebe každý z nás, ktorá má za následok naše dobré pocity, kreativitu, lásku a mnohé iné. Táto látka sa volá dopamín. Myslím si, že si...
NAPÍŠTE NÁM