EN

Alžběta & Margaret: důvěrný svět královských sester

Andrew Morton


Slavné královské sestry v biografii, která je plná nečekaných faktů
Alžběta a Margaret k sobě měly tak blízko, jak jen to šlo. Když se však jejich strýc Eduard VIII. nečekaně vzdal trůnu, vztah mezi nimi se dramaticky změnil. Margaret najednou musela před sestrou dělat pukrlata a podřizovat se jejím přáním. Její boj o místo a postavení v královském systému byl často zdrojem napětí. Tato emotivní sonda do života sester z britské královské rodiny přináší nečekaný obraz turbulentního vztahu a jeho proměn v průběhu let.

Informácie

Jazyk čeština
Prekladateľ Kateřina Iváková
Počet strán 384
EAN 9788076832879
Dátum vydania 26.1.2023
Vek od 15
Formát 160x230 mm
Vydavateľstvo XYZ
Hmotnosť 0,662
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Poutavý životopis bestsellerového autora New York Times sleduje královnu Alžbětu II. a její sestru Margaret, jak se pohybují v záři královských reflektorů. Zabývá se jejich vztahem v průběhu let, od idylického dětství přes skrytý válečný život až po rozdílné cesty, kterými se vydaly po smrti svého otce a nástupu Alžběty na trůn.

Alžběta se na výstřelky své mladší sestry vždy dívala se stoickým pobavením, Margaretin boj o místo a postavení v královské rodině byl však často zdrojem napětí. Královna musela zakročit a vysvětlit Margaret, že církev a vláda nebudou souhlasit se svatbou s rozvedeným leteckým kapitánem Peterem Townsendem, a donutit ji, aby si vybrala mezi zachováním svého titulu a královskými příspěvky nebo rozvedeným milencem.

Nejnovější biografie Andrewa Mortona zkoumá jeden z nejintenzivnějších, nejbláznivějších vztahů královské rodiny a nabízí jedinečný pohled na tyto dvě drasticky odlišné sestry a na trvalý vliv, který měly na monarchii a na způsoby, jakými se přizpůsobovala měnícím se mravům 20. století.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Andrew Morton

Andrew Morton

Andrew Morton David je anglický novinář a spisovatel, který napsal biografie královských postav, jakými jsou princezna Diana a princ William s chotí Catherine. Je také autorem životopisů celebrit, včetně Toma Cruise, Angeliny Jolie a Moniky Lewinsky. Narodil se v Dewsbury ve West Yorkshire v roce 1953. Navštěvoval gymnázium, poté studoval historii.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM