EN

Posledný sen

Pedro Almodóvar


Najosobnejšia kniha geniálneho režiséra Pedra Almodóvara!
„Táto kniha pripomína autobiografiu, hoci neúplnú... Čitateľ sa z nej o mne dozvie veľmi veľa.“ Takto Pedro Almodóvar definuje svoju prvú zbierku dvanástich poviedok, pokrývajúcich rozsiahlu škálu tém vo fascinujúcej zmesi fikcie a reality z obdobia od konca 60. rokov až po súčasnosť. Čítať tieto poviedky je ako pozerať Almodóvarove filmy: prekvapujúce, zábavné, mätúce, dojímavé a podnecujúce k zamysleniu. Táto mnohotvárna a mnohovrstvová próza sa dá považovať za autoportrét originálneho umelca.

Informácie

Jazyk slovenčina
Prekladateľ Eva Reichwalderová
Počet strán 200
EAN 9788056638569
Dátum vydania 8.3.2024
Vek od 18
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,34
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Najosobnejšia kniha Pedra Almodóvara: autoportrét v dvanástich príbehoch, ktoré odhaľujú jeho tajnú vášeň pre písanie.

„Táto kniha v istom zmysle pripomína autobiografiu, hoci neúplnú... Čitateľ sa o mne ako o filmárovi, fantastovi, ako aj o tom, ako sa v mojom živote prelína jedno s druhým, z nej dozvie veľmi veľa.“

Takto Pedro Almodóvar definuje svoju prvú zbierku dvanástich poviedok, pokrývajúcich rozsiahlu škálu tém vo fascinujúcej zmesi fikcie a reality z obdobia od konca 60. rokov minulého storočia až po súčasnosť. Texty, ktoré tvoria túto knihu, písal Almodóvar do zásuvky takmer päťdesiat rokov. Autor v nich pútavo a nenútene necháva nahliadnuť čitateľa do svojej mysle a srdca. Delí sa s ním o svoje myšlienky, zážitky, nálady, radosti, obsesie i fóbie. Fikcia sa mieša s realitou, humor s vážnosťou, racionalita so šialenstvom a logika s paradoxom. Čítať tieto poviedky je ako pozerať Almodóvarove filmy: prekvapujúce, zábavné, mätúce, dojímavé a podnecujúce k zamysleniu. Táto mnohotvárna a mnohovrstvová próza sa dá považovať za autoportrét originálneho umelca.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Pedro Almodóvar

Pedro Almodóvar

Pedro Almodóvar (1949) patrí k najznámejším svetovým filmovým režisérom. Jeho filmy sú poznačené melodrámou, nekorektným humorom, výraznými farbami, citátmi z popkul¬túry a komplexnými príbehmi. Almo¬dóvar sa v svojich filmoch venuje najmä túžbe, LGBT problémom, vášni, rodine a identite. K jeho najslávnejším dielam patria filmy Ženy na pokraji nervového zrútenia, Spútaj ma!, Hovor s ňou či Zlá výchova.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM