EN

Mama klame

Michel Bussi


Možno iba v krehkých detských spomienkach sa ukrýva temná pravda o svete dospelých.
Triapolročný Malone tvrdí školskému psychológovi Vasilovi, že jeho mama nie je jeho skutočná matka, a aj keď sa zdá, že to nie je možné, psychológ mu verí. Lenže pamäť dieťaťa je nestála a spomienky rýchlo miznú. Vasile sa musí poponáhľať. Spočiatku pátra na vlastnú päsť. Zistí, že Malone so sebou všade nosí plyšovú hračku Gutiho, s ktorou sa záhadným spôsobom rozpráva. Súvislosti sú však čoraz podozrivejšie, a tak sa Vasile obráti na políciu.

Informácie

Jazyk slovenčina
Originálny názov Maman a tort
Pôvodný jazyk francúzština
Počet strán 440
EAN 9788026707967
Dátum vydania 5.12.2016
Vek od 15
Formát 130x200 mm
Vydavateľstvo MOTTO
Hmotnosť 0,518
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Triapolročný Malone tvrdí školskému psychológovi Vasilovi, že jeho mama nie je jeho skutočná matka, a aj keď sa zdá, že to nie je možné, psychológ mu verí. Lenže pamäť dieťaťa je nestála a spomienky rýchlo miznú. Vasile sa musí poponáhľať. Spočiatku pátra na vlastnú päsť. Zistí, že Malone so sebou všade nosí plyšovú hračku Gutiho, s ktorou sa záhadným spôsobom rozpráva. Súvislosti sú však čoraz podozrivejšie, a tak sa Vasile obráti na políciu. Komisárka Marianne Augressová sa práve intenzívne zaoberá závažnou lúpežou a vraždou, ale psychológovo naliehanie ju presvedčí, aby sa prípadu chlapčeka venovala. Kto je teda vlastne Malone?

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Michel Bussi

Michel Bussi

Michel Bussi sa narodil 29. apríla 1965 v Louviers a pôsobí ako profesor geografie na univerzite v Rouene. Písať začal v deväťdesiatych rokoch. Svoj prvý román situoval do obdobia vylodenia v Normandii, no nezaujal a odmietlo ho hneď niekoľko vydavateľov. Bussi sa teda odmlčal. Napísal len zopár noviel a scenár, ale nič z toho nepublikoval. Trvalo desať rokov, kým prišiel s ďalšou knihou Code Lupin (Kód Lupin, 2006), v ktorej sa už priklonil k detektívnemu žánru. Tentoraz zožal úspech, dielo vydali, a to dokonca niekoľkokrát. Nasledovali ďalšie knihy tohto žánru, za ktoré získal niekoľko cien. V roku 2011 vyšiel jeho najoceňovanejší román Nymphéas noirs (Čierne lekná) a z lokálneho spisovateľa sa razom stal vychytený autor medzinárodnej úrovne. V roku 2012 vyšla jeho ďalšia kniha Un avion sans elle (Vážka), ktorá si získala mimoriadnu obľubu u francúzskych čitateľov a bola preložená do takmer tridsiatich jazykov. Bussiho knihy vyšli v celkovom náklade milióna výtlačkov. Podľa prieskumu denníka Le Figaro bol Bussi v roku 2016 druhým najčítanejším spisovateľom vo Francúzsku.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM