EN

Forenzná psychológia

Anton Heretik


Kľúčové dielo oboru od rešpektovaného súdneho znalca.
Autor publikácie, prof. PhDr. Anton Heretik, PhD., prednáša forenznú psychológiu pre poslucháčov psychológie a práva i ďalších pomáhajúcich profesií. Postupne vás oboznámi s históriou forenznej psychológie, s problematikou rôznych foriem trestnej činnosti, domáceho násilia, závislosti od psychotropných látok a s ďalšími témami. Kľúčové dielo v danom odbore vychádza teraz vo 4. vydaní, doplnené o nové poznatky, ale aj skúsenosti, ktoré autor získal pri práci súdneho znalca.

Informácie

Jazyk slovenčina
Počet strán 608
EAN 9788056612132
Dátum vydania 6.9.2019
Vek od 18
Formát 167x225 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 1,23
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Forenzná psychológia je aplikovaná vedná disciplína, ktorá sa venuje teoretickým i praktickým problémom právnej praxe. Zaoberá sa ľuďmi, ktorí sa stanú páchateľmi, ale i obeťami, prípadne svedkami trestných činov, ako i psychológiou ľudí, ktorí riešia svoje občiansko-rodinnoprávne problémy.

Autor publikácie, prof. PhDr. Anton Heretik, PhD., prednáša forenznú psychológiu pre poslucháčov psychológie a práva i ďalších pomáhajúcich profesií. Postupne vás oboznámi s históriou vzniku a vývinom forenznej psychológie, s problematikou rôznych foriem trestnej činnosti, domáceho násilia, závislosti od psychotropných látok i s ďalšími poznatkami, ktoré s týmto odborom súvisia. Prostredníctvom zaradených skutočných prípadov, s ktorými sa stretol počas svojej 40-ročnej súdno-expertíznej praxe, budete mať príležitosť nahliadnuť do zložitej mysle páchateľov rôznych trestných činov a pochopiť príčiny, ktoré ich viedli k spáchaniu činu. Kľúčové dielo v danom odbore vychádza teraz vo 4. vydaní, doplnené o nové poznatky, ale aj skúsenosti, ktoré autor získal pri práci súdneho znalca.

Video

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Anton Heretik

Anton Heretik

Anton Heretik je slovenský psychológ a súdny znalec so zameraním na klinickú a forenznú psychológiu. Vyštudoval psychológiu na Univerzite Komenského v Bratislave. Publikoval desiatky vedeckých štúdií z oblasti psychopatológie, psychoterapie a psychodiagnostiky. Ako súdny znalec z odboru psychológia sa venuje najmä posudzovaniu páchateľov závažnej násilnej kriminality. Napísal prvú česko-slovenskú vysokoškolskú učebnicu forenznej psychológie Forenzná psychológia.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM