EN

Prečo naše systémy zlyhávajú a čo s tým dokážeme urobiť?
Zrážka v systéme metra Washingtonu D.C. Neúmyselné predávkovanie v najmodernejšej nemocnici. Spečené sviatočné jedlo. Prelomový pohľad na to, ako zložitosť spôsobuje zlyhanie vo všetkých druhoch moderných systémov – od sociálnych médií po leteckú dopravu. Pochopením toho, čo sa za týmito zlyhaniami skrýva, môžeme navrhnúť lepšie systémy, zvýšiť produktivitu našich tímov a transformovať spôsob rozhodovania v práci i doma.

Informácie

Jazyk slovenčina
Originálny názov Meltdown
Pôvodný jazyk angličtina
Počet strán 252
EAN 9788056614471
Dátum vydania 20.12.2019
Vek od 15
Formát 145x205 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,36
Typ kniha
Väzba brožovaná lepená

Prelomový pohľad na to, ako zložitosť spôsobuje zlyhanie vo všetkých druhoch moderných systémov – od sociálnych médií po leteckú dopravu. Táto praktická a zábavná kniha odhaľuje, ako môžeme zabrániť kolapsom v podnikaní a živote.

„Kolaps zmení spôsob, akým premýšľate o systémoch, ktorými sa riadia naše životy. Je to fenomenálna kniha.”

Charles Duhigg, autor knihy Sila zvyku

„Kolaps výstižne ukazuje, prečo je riešenie systémových zlyhaní náročné a zároveň nevyhnutné... Kolaps však trafil klinec po hlavičke hlavne prijatím faktorov, ktoré podporujú skupinové myslenie a odrádzajú od rozporu.”

The Wall Street Journal

Zrážka v systéme metra Washingtonu D. C. Neúmyselné predávkovanie v najmodernejšej nemocnici. Spečené sviatočné jedlo. Prekvapivý nový výskum ukazuje, že všetky tieto udalosti – a ďalšie nespočetné zlyhania, ktoré každý deň trónia v titulkoch – majú podobné príčiny. Pochopením toho, čo sa za týmito zlyhaniami skrýva, môžeme navrhnúť lepšie systémy, zvýšiť produktivitu našich tímov a transformovať spôsob rozhodovania v práci i doma.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Chris Clearfield

Chris Clearfield

Chris Clearfield vyštudoval fyziku a biochémiu na Harvarde, pracoval ako v oblasti finančníctva. Počas finančnej krízy v rokoch 2007-2008 sa začal zaujímať o psychológiu a teóriu zvládania krízových situácií v organizáciách, dnes sa tomu venuje ako lektor. Publikoval aj v prestížnych novinách a magazínoch ako The Guardian či Forbes. V spolupráci a Andrásom Tilcsikom napísal knihu Kolaps.
Zobraziť profil autora

András Tilcsik

András Tilcsik

András Tilcsik pôsobí ako docent strategického riadenia na Rotman School of Management. Jeho výskum sa zameriava na organizácie, povolania a prácu a osobitne sa zaujíma o príčiny a dôsledky nerovnosti na trhoch práce a na pracovisku. Za svoj výskum získal prestížne ocenenie W. Richard Scott Award. V spolupráci a Chrisom Clearfieldom napísal knihu Kolaps.
Zobraziť profil autora

Recenzia médii

Vedátor - Kolaps

Asi ste si všimli, že veci sa občas pokazia. Niekedy je to jadrová elektráreň, niekedy lietadlo a niekedy finančná burza. Možno máte pocit, že sa takéto veci dejú stále častejšie, než kedysi a asi máte pravdu. Chris Clearfield a András Tilcsik ponúkajú vo svojej knihe vysvetlenie: systémy sa stávajú veľmi preplatenými. Kvôli tomu je takmer nemožné všetko udržať pod kontrolou a mávnutie motýlích...
NAPÍŠTE NÁM