EN

Praživot

Obrázky z hlbín času

Simon Stalenhag, Anna Davour


Život na Zemi si za miliardy rokov prešiel rôznymi formami. Neuveriteľne živé obrazy Simona Stalenhaga vám umožnia nazrieť do sveta dávnych tvorov - hlavonožcov, dinosaurov, vtákojašterov či veľrýb zobrazených v ich prirodzenom prostredí. Maľby, ktoré autor pôvodne vytvoril na výstavu Prírodovedného múzea v Štokholme, dopĺňajú texty vedeckej novinárky Anny Davour. Vďaka nim sa o pradávnych dejinách našej planéty a jej obyvateľoch dozviete všetko podstatné. Ponor do hlbín času je neopísateľné dobrodružstvo!

Informácie

Ilustrátor Simon Stalenhag
Číslo dielu 3
Jazyk slovenčina
Originálny názov URTIDSBILDER
Pôvodný jazyk nórčina
Počet strán 96
EAN 9788056616802
Dátum vydania 2.10.2020
Vek od 10
Formát 280x250 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,9
Typ kniha
Väzba viazaná s papierovým poťahom bez laminác

Život na Zemi si za milióny rokov prešiel rôznymi formami. V tejto knihe sa prostredníctvom neuveriteľne živých obrazov Simona Stalenhaga zoznámite s hlavonožcami, vtákojaštermi, dinosaurami, veľrybami a inými pradávnymi živočíchmi v prostredí, v ktorom kedysi žili. Každý obrázok predstavuje vstupnú bránu do iného obdobia dlhých dejín našej planéty.

Simon Stalenhag sa vo svete preslávil svojimi pozoruhodnými obrazmi robotov a iných fantastických strojov, zasadených do prostredia bežného každodenného života. V tomto prípade sa jeho záujem o prírodu pretavil do série malieb, ktoré pôvodne vytvoril na výstavu Prírodovedného múzea v Štokholme. Vedecká novinárka Anna Davour obrazy doplnila textami, vďaka ktorým sa o pravekých tvoroch dozviete všetko podstatné a preniknete hlbšie do súvislosti vývoja života na Zemi.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Ďalšie tituly z rady "Picturebook Simon Stalenhag"

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Simon Stalenhag

Simon Stalenhag

Simon Stålenhag je medzinárodne uznávaný autor a ilustrátor kníh, pochádza a žije vo Švédsku. Vďaka svojim originálnym ilustráciám a príbehom plným fantázie, ktoré zobrazujú imaginárne stroje a bytosti v kontraste so škandinávskou každodennou realitou, dnes patrí medzi najžiadanejších vizuálnych rozprávačov na svete. V slovenskom jazyku vyšli jeho knihy Pasáž, Slučka a Praživot. Ako novinár prispieva do uznávaného vedeckého magazínu Forskning & Framsteg.
Zobraziť profil autora

Recenzia médii

Demeter - Praživot

Simona Stalenhaga uznávam od momentu, čo som do ruky vzal knihu Pasáž. To bola mega jazda. A aj všetky ďalšie knihy. Píšem ako keby som ich prečítal veľa. Nie je to tak: od Pasáže som čítal len Slučku (a máme doma aj českú verziu: Smyčka) a teraz túto: Praživot. Na rozdiel od Pasáže, kde bol viacmenej lineárny príbeh a Slučky, kde sa príbehy točili okolo urýchľovača je Praživot encyklopedická kn...
NAPÍŠTE NÁM