EN

Napísanie tejto publikácie v prvom rade motivoval prudký nárast poznatkov v oblasti farmakologickej liečby tachykardií, ktorého sme svedkami v posledných desaťročiach. Okrem nástupu mnohých nových antiarytmík sa tiež výrazne spresnili kritériá na vedecké posudzovanie účinkov liečiv, ktoré je v súčasnosti založené na princípoch prísne kontrolovaných štandardných postupov liečby založenej na dôkazoch.

Informácie

Jazyk slovenčina
Počet strán 336
EAN 9788020442000
Dátum vydania 1.12.2016
Vek od 15
Formát 165x239 mm
Vydavateľstvo Mladá fronta
Edícia Aeskulap
Hmotnosť 0,763
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Traja autori, naši poprední odborníci, ako prví na Slovensku napísali publikáciu, ktorá prehľadným, no pritom dostatočne komplexným spôsobom objasňuje veľmi dynamickú oblasť kardiologickej farmakológie.

Všeobecná časť sa venuje súčasným pohľadom na správne farmakologické postupy pri zavádzaní nových liečiv, anatómii vodivého systému srdca, patofyziológii porúch srdcového rytmu a klasifikácii antiarytmík. Špeciálna časť sa zaoberá vlastnosťami jednotlivých antiarytmík z pohľadu lekára aj farmakológa, pričom veľký dôraz sa kladie na zhodnotenie dôkazovej bázy zameranej na účinnosť a bezpečnosť jednotlivých farmák. Publikácia je určená predovšetkým lekárom a farmaceutom, ktorí sa venujú oblasti vnútorného lekárstva, kardiológie, ale aj všetkým tým, ktorí prichádzajú do styku s pacientmi s poruchami srdcového rytmu vrátane študentov medicíny.

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
NAPÍŠTE NÁM