EN

Madam Churchill

Marie Benedict


Za každým úspešným mužom, hľadaj ženu. Za Churchillom stála lady Clementine!
Neuveriteľný román o žene, ktorá mala obrovský vplyv na jedného z najvýznamnejších ľudí sveta počas prvej a druhej svetovej vojny. Keď sa mladá Clementine Hozierová vydala za Winstona Churchilla, geniálneho politika s progresívnymi názormi, vedela, že jej muž je predurčený stať sa veľkým vodcom celého národa. Ich manželstvo nebolo len tradičným spojením muža a ženy. Clementine stála Winstonovi po boku v rodine aj v politike. Stala sa jeho radcom a strážcom a neraz mu dokonca zachránila život.

Informácie

Číslo dielu 6
Jazyk slovenčina
Prekladateľ Denisa Jahičová
Počet strán 344
EAN 9788056632048
Dátum vydania 31.3.2023
Vek od 15
Formát 145x230 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,62
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Neuveriteľný román o žene, ktorá mala obrovský vplyv na jedného z najvýznamnejších ľudí sveta počas prvej a druhej svetovej vojny.

Keď sa mladá Clementine Hozierová vydala za Winstona Churchilla, geniálneho politika s progresívnymi názormi, vedela, že jej muž je predurčený stať sa veľkým vodcom celého národa. Ich manželstvo zďaleka nebolo len tradičným spojením muža a ženy. Clementine stála Winstonovi po boku nielen v rodine, ale aj v politike. Stala sa jeho radcom aj strážcom a neraz mu dokonca zachránila život.

Napriek tomu táto ambiciózna žena túžila po niečom viac, chcela vystúpiť z manželovho tieňa. Ako človek s vrodeným záujmom o politiku – najmä o ženské volebné právo a spoločenskú a humanitárnu problematiku – bola brzdená vtedajšími nariadeniami, ktoré ženám zakazovali zapájať sa do politickej sféry. Ona si však dokázala uplatniť nárok na svoj politický priestor. Našla si jedinečnú rolu za oponou a počas druhej svetovej vojny aj na očiach verejnosti a využila ju pre dobro britského ľudu. Nesklonila hlavu ani pred očakávaním okolia, ani pred nepriateľom. Nevydesili ju hrôzy vojny a v jej temnote našla vlastnú cestu.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Ďalšie tituly z rady "Príbehy mimoriadnych žien"

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Marie Benedict

Marie Benedict

Marie Benedict je právnička s viac ako desaťročnou advokátskou praxou. Študovala históriu a právo a s rodinou žije v Pittsburghu. Štúdium histórie ju priviedlo aj k písaniu. Fascinujú ju príbehy žien z histórie, ktorým chce vzdať hold a ukázať ich výnimočnosť. Slovenskí čitatelia a čitateľky tak mohli spoznať silný príbeh Hedy Lamarrovej, holywoodskej ikony a zároveň vedkyne v románe Jediná žena v miestnosti, V tieni Einsteinai, Jej skrytá geniality či záhadný príbeh zmiznutia známej spisovatelky v románe Tajomstvo Agathy Christie.
Zobraziť profil autora

Recenzia médii

knihomolky.wordpress.com - Madam Churchill

„To naši občania robia viac, než sa od nich očakáva. Každú noc hľadia do nacistického delostrelectva a zbierajú odvahu na to, aby do nej mohli pozrieť aj nasledujúci deň, pričom často prichádzajú o všetko a všetkých. Ja som sa jednoducho iba stala takou manželkou predsedu vlády, akú si títo ľudia zaslúžia. Alebo sa ňou aspoň snažím byť.” O Winstonovi Churchillovi a jeho prínose nielen pre Angli...
NAPÍŠTE NÁM