EN

Carnegieho slúžka

Marie Benedict


Kto zmenil neľútostného priemyselníka na skutočného filantropa?
Slúžiť ako komorná v domácnosti Andrewa Carnegieho a vyhovieť jeho panovačnej matke, ktorá vládne svojmu panstvu a synom železnou rukou, nie je jednoduché. No Clare nechýba odhodlanie a silná vôľa a svojím úsilím a inteligenciou dosiahne, že sa na ňu čoskoro začne spoliehať nielen pani Carnegieová, ale aj jej starší syn. Hranica medzi zamestnávateľom a zamestnankyňou sa pomaly stiera, odhalenie minulosti však môže zničiť budúcnosť a celú Clarinu rodinu.

Informácie

Jazyk slovenčina
Prekladateľ Denisa Jahičová
Počet strán 296
EAN 9788056640227
Dátum vydania 14.6.2024
Vek od 18
Formát 145x230 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Kto zmenil neľútostného priemyselníka na skutočného filantropa?

Príbeh ženy, ktorá mohla inšpirovať Andrewa Carnegieho, jedného z najbohatších mužov Ameriky a prvého skutočného filantropa na svete.

Clara Kelleyová nie je tá, za ktorú ju považujú. Nie je to skúsená írska slúžka, ktorá mala byť najatá na prácu v jednej z najbohatších domácností v Pittsburghu. Je to chudobná farmárova dcéra, čo nemá kam ísť a nemá vo vreckách nič. No druhá Clara zmizla, a tak sa jej ponúkla šanca predstierať, že je ona, a získať peniaze, ktoré bude môcť posielať domov.

Slúžiť ako komorná v domácnosti Andrewa Carnegieho a vyhovieť jeho panovačnej matke, ktorá vládne svojmu panstvu a synom železnou rukou, však nie je jednoduché. No Clare nechýba odhodlanie a silná vôľa a svojím úsilím a inteligenciou dosiahne, že sa na ňu čoskoro začne spoliehať nielen pani Carnegieová, ale aj jej starší syn.

Hranica medzi zamestnávateľom a zamestnankyňou sa pomaly stiera, odhalenie minulosti však môže zničiť budúcnosť a celú Clarinu rodinu.

Od autorky bestsellera Jediná žena v miestnosti

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Ďalšie tituly z rady "Príbehy mimoriadnych žien"

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Marie Benedict

Marie Benedict

Marie Benedict je právnička s viac ako desaťročnou advokátskou praxou. Študovala históriu a právo a s rodinou žije v Pittsburghu. Štúdium histórie ju priviedlo aj k písaniu. Fascinujú ju príbehy žien z histórie, ktorým chce vzdať hold a ukázať ich výnimočnosť. Slovenskí čitatelia a čitateľky tak mohli spoznať silný príbeh Hedy Lamarrovej, holywoodskej ikony a zároveň vedkyne v románe Jediná žena v miestnosti, V tieni Einsteinai, Jej skrytá geniality či záhadný príbeh zmiznutia známej spisovatelky v románe Tajomstvo Agathy Christie.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM