EN

Sestry Chanel

Judithe Little


Príbeh dvoch ambicióznych žien, ktoré navždy zmenili svet módy.
Gabrielle „Coco“ Chanel a jej sestra Antoinette mali ťažký osud. Po smrti matky ich opustil otec a ony vyrastali medzi chladnými kláštornými múrmi. Tam ich pripravovali na jednoduchý život, no sestry vždy verili, že sú predurčené na niečo lepšie. Len čo dosiahli plnoletosť, so zúrivým odhodlaním sa vydali dokázať, že sú hodné spoločnosti, ktorá ich nikdy neprijala. Tvrdá drina ich vyviedla z chudoby do štýlových kaviarní a do malého obchodu s klobúkmi na rue Cambon v Paríži...

Informácie

Ilustrátor Judithe Little
Číslo dielu 7
Jazyk slovenčina
Prekladateľ Denisa Jahičová
Počet strán 384
EAN 9788056635568
Dátum vydania 15.9.2023
Vek od 18
Formát 145x230 mm
Vydavateľstvo Lindeni
Hmotnosť 0,682
Typ kniha
Väzba viazaná s laminovaným poťahom

Román o prežití, biede, láske, triumfe – a o sestrách, ktoré navždy zmenili svet módy

GABRIELLE „COCO“ CHANEL A JEJ MLADŠIA SESTRA ANTOINETTE mali ťažký osud. Po smrti matky ich opustil otec a ony spolu so staršou sestrou vyrastali medzi chladnými kláštornými múrmi pod vedením zbožných a prísnych mníšok. Tam ich pripravovali na jednoduchý život, no sestry napriek tomu vždy verili, že sú predurčené na niečo lepšie. Po nociach spriadali tajné plány z romantických kníh a výstrižkov z časopisov, ktoré ukrývali pod podlahovými doskami. Snívali svoj sen o krásnej budúcnosti.

Len čo dosiahli plnoletosť, so zúrivým odhodlaním sa vydali dokázať, že sú hodné spoločnosti, ktorá ich nikdy neprijala. Tvrdá drina ich vyviedla z chudoby do štýlových kaviarní v Moulins, na oslnivé scény vo Vichy… a do malého obchodu s klobúkmi na rue Cambon v Paríži. Tam začala hviezda Chanel stúpať.

Keď však vypukla prvá svetová vojna, život sestier sa neodvolateľne zmenil a osud ich rozdelil. Obe si musia nájsť vlastné miesto vo svete.

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Ďalšie tituly z rady "Príbehy mimoriadnych žien"

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Judithe Little

Judithe Little

Judith je oceňovanou autorkou dvoch románov: Wickwythe Hall a Sestry Chanel, ktorá vyšla v slovenčine vo vydavateľtstve Lindeni. Vyrastala vo Virgínii a vyštudovala právo, ktorému sa stále venuje popri spisovateľskej kariére. Vo voľnom čase sa venuje jazde na koňoch, čítaniu a dobrovoľníctvu.
Zobraziť profil autora
NAPÍŠTE NÁM