EN

Mária Terézia: Najmocnejšia panovníčka Európy

Vladimír Liška


Spoznajte kľúčové okamihy vlády Márie Terézie
Aké boli kľúčové okamihy vlády Márie Terézie? Barokové obdobie, do ktorého sa jediná uhorská panovníčka narodila, bolo bohaté na kultúru i množstvo povier a predsudkov. Objavovalo sa niekoľko zázračných a pozoruhodných udalostí, ktoré ovplyvňovali dobu aj vnútorný svet panovníčky – jej vzťahy k cirkvi a náboženskej viere. Autor sa tak zamýšľa aj nad rozporuplnosťou vlády Márie Terézie a nad jej prínosom do reformného úsilia, ktoré je pre jej vládu príznačné.

Informácie

Jazyk slovenčina
Originálny názov Marie Terezie: záhady a mystéria
Pôvodný jazyk čeština
Počet strán 208
EAN 9788056601396
Dátum vydania 1.9.2017
Vek od 15
Formát 145x205 mm
Vydavateľstvo XYZ
Hmotnosť 0,44
Typ kniha
Väzba viazaná s papier. poťahom s lam. prebal

Súbory na stiahnutie

pdf Ukážka.pdf

Uživateľská recenzia

Žiadne užívateľské hodnotenia nie sú dostupné.

Vaše hodnotenie

Používateľskú recenziu môžu vkladať len registrovaní užívatelia

 Prihlásiť
Autor knihy
Vladimír Liška

Vladimír Liška

Vladimír Liška je popredný český záhadológ, publicista a spisovateľ. Vyštudoval Pedagogickú fakultu na Karlovej univerzite. Patrí k zakladateľom archeoastronautickej asociácie, ktorá sa zameriava na propagáciu paleoastronautiky, ufológie, parapsychológie, psychotriniky a riešení historických záhad. Od roku 2001 sa venuje publicistike, je autorom viac ako 30 kníh. V slovenskom jazyku vyšla jeho kniha Mária Terézia: Najmocnejšia panovníčka Európy.
Zobraziť profil autora

Recenzia médii

vinlit.sk - Mária Terézia – Najmocnejšia panovníčka

Keďže sa ku knihe nemôžem kriticky vyjadriť ako historik, posnažím sa vám priblížiť aspoň môj čitateľský posudok. Mária Terézia – Najmocnejšia panovníčka Európy je knižka, ktorú napísal popredný český záhadológ, publicista a spisovateľ Vladimír Liška, niet teda divu, že sa v publikácii venuje aj istým záhadám či nepotvrdeným konšpiráciám. Milovníkov histórie a zvlášť 18. storočia titul okamžite za...
NAPÍŠTE NÁM